خرما جايگزيني براي قند
خرما پادشاه شيرينيها ناميده ميشود و مادهغذايي ايده آلي است كه به راحتي رژيمغذايي شما را متعادل ميكند. رطب ظرف نيم ساعت به بدن خسته شما انرژي ويژهاي ميدهد و بهترين غذا براي زناني است كه به تازگي زايمان كردهاند. انجمن سرطان امريكا مصرف ۳۵-۲۰ گرم خرما در روز را توصيه ميكند. گفته ميشود كه خوردن يك خرما در روز باعث ميشود تا پايان عمر چشماني سالم داشته باشيد.فسفري كه در تركيب غذايي رطب وجود دارد، باعث فعال شدن سلولهاي عصبي ميشود و آهن آن به گلبولهاي قرمز خون نيرو ميدهد و مانع ايجاد كمخوني در افراد ميشود و حتي كمخوني افراد را هم درمان ميكند.خرما مقوم معده و جمعكننده آن است و كلسيم آن موجب تقويت و تسريع رشد كودكان ميشود و نيروي بدني بزرگسالان را افزايش ميدهد.ويتامينهاي خرما باعث افزايش قدرت بينايي ميشود، از خشكي پوست و ناخن و موها جلوگيري و هوش را تقويت ميكند.زيادهروي در خوردن خرما فرد را به امراض سوداوي مبتلا ميكند و گرفتگي كبد و طحال را به دنبال دارد. همچنين پوسيدگي دندان و جوش زدن داخل دهان از نتايج زياد خوردن خرماست.كساني كه گرمي زياد اذيتشان ميكند و با خوردن خرما بدنشان جوش ميزند، ميتوانند با استفاده از مخلوط خرما و ماست كه بسيار مفيد و مغذي است، از مزيت خوردن هر دوي آنها برخوردار شوند.خرما خرك (خارك) گرچه شيريني رطب و خرما را ندارد اما به سبب داشتن املاح بالا، ارزش غذايي و دارويي و درماني بسياري دارد.اطباي سنتي (آرد خرما) كه همان گرد گل نخلهاي نر و ماده است را براي درمان نازايي بسيار مفيد و مؤثر ميدانند، البته پيدا كردن آرد خرما در استانهايي كه توليدكننده خرما نيستند، تقريبا غيرممكن است. مواد قندي خرما شامل گلوكز و ساكاروز است و استفاده كم آن براي بيماران ديابتي ضرر ندارد.
مصرف شيره خرما به جاي مربا كه قند بالايي دارد، علاوه بر رساندن انرژي زياد به بدن، به دليل داشتن قند طبيعي ضرر ندارد و افراد را چاق هم نميكند. بيماران ديابتي ميتوانند از قند، عسل و كنجد خرما (كه سفتتر از عسل خرما و نرمتر از شيره خرماست) استفاده كنند، در ضمن با عسل خرما ميتوان در تابستان شربتهاي بسيار خوشمزه و مقوي درست كرد.