مراحل تكامل خرما را بشناسيد:
جالب است بدانيد ميوه خرما از زمان تشكيل تا هنگام رسيده شدن بايد ۴ مرحله را پشتسر بگذارد كه عبارتند از: مرحله نخست كه ميوهاي به رنگ سبز، سفت و تلخ است و به آن (چاقالي) ميگويند، ذخيره قند خرما در اين مرحله گلوكز و فركتوز است.در واقع مرحله دوم ۶ هفته به طول ميانجامد. در اين مرحله خرما هنوز سفت است، اما رنگ آن به زرد نارنجي يا قرمز تغيير مييابد و ذخيره قند آن عمدتا ساكاروز است و به آن خرما خارك ميگويند.مرحله سوم كه به آن رطب ميگويند، ۴ هفته طول ميكشد. ميوه در اين مرحله نيمه رسيده و به رنگ قهوهاي است. مرحله چهارم ۲ هفته طول ميكشد. در اين مرحله ميوه رسيده است. بعضي ميوه را وقتي رنگش هنوز روشن است، برداشت و براي رسيدهتر شدن در شرايط دمايي مناسب انبار ميكنند. مانند رطب مضافتي و كبكاب (زرد طلايي) و بعضي ديگر در گرماي خرماپزان بر سر نخل ميمانند تا نيمهخشك شود كه به آن خرما ميگويند، مثل خرما پيارم .