سوالي كه ممكن است براي بسياري از افرادي كه به بيماري ديابت مبتلا هستند پيش بيايد اين است كه آيا مي توان به جاي قند از خرما استفاده نمود ؟
براي پاسخ به اين سوال ابتدا بايد ميزان قند موجود در خرما و حبه قند را با هم مقايسه نمود . واقعيت اين است كه ميزان قند موجود در خرما با حبه قند تفاوت چنداني ندارد و قند موجود در خرما تنها كمي پايين تر است . از طرف ديگر بسياري از افراد به بهانه اين كه قند موجود در خرما فروكتوز به معناي قند ميوه است مصرف عادي آن را به بيماران ديابتي توصيه مي كنند . تفاوت اصلي فروكتوز – كه در ميوه هايي مثل خرما وجود دارد - با ساير قندها در اين است كه فروكتوز ديرتر جذب مي شود و اين قند هنگامي كه جذب شود قند خون را بالا مي برد .
پس اولا قند موجود در خرما با حبه قند تفاوت چنداني ندارد ، زيرا قند موجود در يك عدد خرما با وزن ده گرم با يك حبه قند با وزن 5 گرم تقريبا يكسان است . ثانيا تنها تفاوت اصلي قند موجود در خرما با ساير قندها اين است كه ديرتر جذب خون مي شود ، اما هنگامي كه جذب شد قند خون را تغيير مي دهد . از اين مطالب نتيجه مي گيريم كه افراد مبتلا به ديابت در رژيم غذايي خود هنگام مصرف خرما تمام نكاتي را كه در مصرف قند و شكر و ساير مواد غذايي شيرين رعايت مي كنند بايد به كار ببرند .